Una crònica boja d’un partit boig (1-4)

Per fer una crònica com aquesta calen dos ingredients: un partit que hagi estat boig i un redactor que estigui pitjor. Aquests dos elements han coincidit avui a Castelldefels. Del segon element no en parlarem, però qui us escriu pot assegurar-vos que el partit que ha guanyat el Vilassar ha estat singular, de manera que ha decidit que la crònica també ho fos. Per mantenir-se fidel a la realitat.

Una crònica boja ha de començar pel final i anar fins al principi; amb el Vilassar guanyant per 1-4 i els jugadors de tots dos equips –19 en total–, passius, passant-se la bola sense esma i amb l’àrbitre desitjant que es complís el 90’ per poder xiular el final. Des que Jordi Sánchez ha marcat el gol que ha situat el resultat definitiu, Els Canyars han estat un crit unànime contra l’àrbitre, ja que David Congost Larrosa ha deixat els locals amb 8 jugadors amb l’expulsió més que estricta d’Uri Grau, que en una mateixa acció ha vist dues grogues: una, per una falta; l’altra, per protestar-la. El davanter del Vilassar Sánchez havia marcat l’1-3 dos minuts abans, de manera que un partit que es preveia ajustat ha acabat en golejada.

La tercera expulsió que ha patit el Castelldefels ha suposat un impacte a la línia de flotació i, de fet, ha estat la clau perquè el Vilassar fes valer la seva superioritat numèrica. Minuts després que Uri entrés als vestidors abans d’hora, Creus ha posat una centrada al segon pal perquè Eloi Fontanella Bonjoch fes valer el seu segon cognom amb una rematada de cap col·locadíssima per marcar l’1-2, el gol que suposava la remuntada. Els jugadors del Vilassar s’han abraçat conscients de la importància d’haver capgirat el marcador, sobretot després d’haver provat un parell de xuts llunyans que han creat perill –sobretot en una acció en què un defensa ha desviat providencialment un míssil terra-aire de José–.

Les coses s’havien posat més de cara el minut 65 arran de l’expulsió de Javi Calvo per una falta que li ha costat la segona groga. Els maresmencs, però, no havien estat capaços d’acabar les accions de què disposaven tot i jugar amb dos homes més. Una de les ocasions més clares quan el Vilassar “només” tenia un futbolista més ha estat una rematada de Mendo que ha topat amb el travesser. Aleshores el resultat era d’1-1 amb els dos equips provant de fer caure la balança al seu favor. Sí és cert, tot i això, que qui més ha pressionat ha estat el Vilassar, però de l’altra banda Cervantes ha sortit de sota la pols per distreure els afeccionats locals amb un xut que ha espantat el porter Uri Simon. El porter ha sortit per substituir el seu company que s’ha ressentit d’una lesió al peu; no ha estat el diumenge de Ramos.

El Vilassar ha generat una pressió que podria haver acabat en l’1-2 fins i tot a la primera part. Més enllà d’un xut llunyà des del rebedor de can Mendoza que ha sortit desviat, l’ocasió més clara ha estat un vaselina de Jordi Sánchez que el porter Joaquín –el titular al Castelldefels “B” de 4a Catalana– ha tret quan mig Els Canyars veia la pilota dins de la porteria… excepte l’àrbitre. El gol hauria suposat un canvi radical del partit, ja que el Vilassar estava en una dinàmica positiva gràcies a l’empat de penal de Morales. La pena màxima, al minut 33, cinc més tard del gol local, havia suposat a més l’expulsió del porter Planagumà quan Creus l’ha driblat aprofitant una gran passada de Mendo.

L’empat immediat ha estat una declaració d’intencions del Vilassar, ja que al minut 28 ha rebut el gol d’Adri Ruiz. El davanter ha aprofitat un refús de Ramos a xut de Masuet per fer l’1-0. Abans, els de Miki Carrillo havien tingut un primer quart d’hora per avançar-se. De fet, la millor ocasió pels locals ha estat al minut 2 en una rematada des de la frontal de la petita que ha acabat al cel de Castelldefels.

Els tres punts que s’ha endut el Vilassar, un cop acabat el partit, permet que els de Toni Romero no es despengin encara més de la lluita per la permanència. Queden cada cop menys partits, però cadascun serà diferent. I així ho reflectirem./JD

Tuesday the 19th. Unió Esportiva Vilassar de Mar. Un club amb història
Hosting by GiGa & Design GiGa based on QualityJoomlaTemplates